Sidst opdateret af .

Forbered din hund til nytårs aften

Forbered din hund til nytårs aften

.
Forbered din hund til nytårs aften

Når din hund oplever, at der bliver skudt fyrværkeri af, er det vigtigt, at du reagerer hensigtsmæssigt i situationen. Lad være med at trøste og ynke, men lav i stedet noget sjovt med din hund – og altid med en glad og frisk stemme.
Hvalpens første Nytår
Rigtig mange hundeejere oplever, at deres hvalp ikke reagerer voldsomt på fyrværkeri den første Nytårsaften. Vær dog opmærksom på, at selvom din hvalp ikke reagerer det første år, så kan den sagtens lagre oplevelserne og først reagere uhensigtsmæssigt næste år.
Så uanset hvor fint du synes, at din hvalp tackler december måned, så fokusér på at den får en god oplevelse Nytårsaften og derved også et bedre fundament for at kunne håndtere fremtidige nytårsaftener.

Følg gerne nedenstående råd.

Det er en rigtig god idé at give din hund Zylkéne gennem hele perioden. Zylkéne er et naturprodukt, der er udvundet af komælk. Det indeholder nogle beroligende stoffer, som hjælper hunden til bedre at kunne mestre svære situationer.
Zylkéne er ikke receptpligtigt og kan købes hos de fleste dyrlæger. Du kan læs mere om Zylkéne på www.zylkene.dk.

Der er også D.A.P

Forbered din hund til nytårs aften
D.A.P. (Dog Appeasing Pheromone)
Uanset om du har en hvalp, unghund eller voksen hund er det en god idé at anskaffe en D.A.P., som kan sættes til en stikkontakt. D.A.P. udsender tryghedsskabende og beroligende feromoner, som kan støtte din hund gennem Nytårsaften.
Feromonerne virker beroligende 24 timer efter, at adapteren bliver aktiveret. Vær opmærksom på, at en D.A.P. kun dækker det rum, hvor den er tilstuttet (ca. 50-70 m2). D.A.P. kan købes hos de fleste dyrlæger.

Angstdæmpende medicin

Hvis det ikke er din hunds første Nytår, og hvis du tidligere har oplevet, at din hund reagerer voldsomt på fyrværkeri, så tal med din dyrlæge om at få noget receptpligtigt beroligende medicin til din hund. Desværre er der rigtig mange hunde, der har brug for angstdæmpende medicin for at klare sig igennem Nytårsaften!

Nytårsaften

Lad ALDRIG din hund være alene hjemme Nytårsaften. Hvis du ikke kan være hjemme, så sørg for pasning i landlige omgivelser – enten hos bekendte eller i hundepension.

Forbered din hund til nytårs aften :Er din hund utryg nytårsaften, bør du ikke lade den være alene hjemme. Sådan lyder et af rådene til, hvordan du kan give dig og din hund en god nytårsaften.
Forberedelser kan give dig et sikkert nytår for hunden

Forbered din hund til nytårs aften :

En del hunde er bange for fyrværkeri, men med lidt forberedelser kan du gøre nytårsaften til en god oplevelse for både hunden og hundeejer.
Kontakt evt. dyrlægen, hvis hunden er nervøs

Ved du, at din hund bliver bange for fyrværkeri,

er det en god idé at kontakte dyrlæge i god tid. Måske er din hund så nervøs, at det kan være en god idé at give den noget beroligende, så nytårsaften bliver en mindre hektisk oplevelse.

Forbered din hund til nytårs aften :Leje af et sommerhus eller at indkvartere hunden på en hundepension kan også være en god idé, hvis du bor i et kvarter, hvor der ofte er mange nytårsskyts. Spørg eventuelt naboerne om, hvorvidt de er hjemme, og de skyder nytåret ind.

Forbered din hund til nytårs aften :

Forklar også børnene i kvarteret, at din hund kan være nervøs

– og at andre hunde kan være det samme. Så vil børnene tage mere hensyn, når de er ude og fyre fyrværkeri af.
Luft hunden i snor op til nytårsaften

Forbered din hund til nytårs aften :Luftning af hunden bør ske i snor under hele turen – især de sidste par dage op til nytårsaften. Mange hunde bliver nervøse og forsøger at flygte, hvis de bliver chokeret over en højlydt raket.

Omvendt vil nogle hunde også forsøge at fange fyrværkeriet,

og hvert får dyrehospitalerne hunde ind, som har fået fyrværkeriskader.
Luft hunden længe om eftermiddagen på selve nytårsaften

Forbered din hund til nytårs aften :

Sørg for at lufte hunden grundigt og længe om eftermiddagen.

En god lang tur – og gerne længere end I plejer at gå – kan gøre hunden lidt trættere om aftenen. Husk snoren, så hunden ikke stikker af, hvis den bliver chokeret over uvante lyde, som fyrværkeri jo er.
Afled hundens opmærksomhed

Forbered din hund til nytårs aften :

Straf ikke hunden, hvis den viser utryghed.

Og ynk den heller ikke. Forsøg i stedet at aflede hundens opmærksomhed med lidt sjov leg, træning eller noget andet hunden holder af. Hvis din hund er utryg og gemmer sig, så lad den være på sit gemmested. At lokke eller trække den ud vil kun øge usikkerheden.
Træk gardinerne for, så hunden ikke kan se lyset

Forbered din hund til nytårs aften :Træk gardinerne for, så hunden ikke kan se alle lysglimtene. Hunden kan sagtens forbinde lysglimt med den ubehagelige lyd, som fyrværkeri kan være.

Forbered din hund til nytårs aften :

Tænd også for musikken – og gør det gerne i god tid inden middagen.

Et konstant lydniveau er godt til at »skjule« de store brag udenfor.
Lad aldrig hunden være alene hjemme

Forbered din hund til nytårs aften :Giv hunden et tyggeben eller sørg for at aktivere den i løbet af aftenen med legetøj. Det kan fjerne fokus fra det ubehagelige.

Forbered din hund til nytårs aften :

Lad aldrig en hund, der er bange for fyrværkeri, være alene hjemme.

Pas på poterne i dagene efter nytår

Forbered din hund til nytårs aften : Smadret glas og nedfaldent fyrværkeri findes på mange veje i dagene efter nytårsaften. Glasskår kan gøre ondt på hundepoter, så vær opmærksom, når I går tur.

Pas på raketaffald. Afbrændte raketter ligge overalt, og de kan give opkast og mavepine, hvis de bliver indtaget af en nysgerrig hund. Raketpinde splintres let og er ikke hundelegetøj.

Vejledning for lyd cd

Print Friendly, PDF & Email
Share